Als je foto’s op je telefoon hebt, wil je deze veilig stellen. Maar hoe stel je deze foto’s veilig zonder dat je deze kwijtraakt? Hoe zorg je ervoor dat niemand bij je foto’s kan komen en je toch makkelijk je foto’s terug kunt kijken? Wij helpen je op weg met het maken van een goede beveiliging van je foto’s. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je mappen goed beveiligd zijn. Maak verder ook altijd een back-up. Allemaal zaken die van belang zijn voor het veiligstellen van je foto’s van je iPhone en het zorgen voor een veilig gevoel op internet. Zorg er dus voor dat er nooit priv√©gegevens op straat komen te liggen.

iCloud

Schermafbeelding van een iPhone met overzicht van de iCloud.

De eerste optie is om alles in de iCloud te zetten. Dit is een digitale omgeving, waar je al je foto’s in kunt zetten. In deze cloud kun je verschillende mappen maken en je foto’s ordenen. Het gevaar van de iCloud is dat hackers deze makkelijk zouden kunnen hacken. Als dit gebeurt, kunnen hackers je foto’s makkelijk zien en deze ook online delen. Onlangs gebeurde dit in Amerika met veel priv√©foto’s van Amerikaanse beroemdheden. Doordat zij hun iCloud niet goed beveiligd hadden, konden hackers deze foto’s makkelijk vinden. Deze hebben zij vervolgens ook gedeeld. Zorg er dus in ieder geval voor dat al je wachtwoorden goed beveiligd zijn en dat deze sterk zijn. Zet vervolgens je foto’s in je iCloud, zodat je er altijd bij kunt, ook als je iPhone defect is of je deze verliest. Er zijn wel bedrijven die je verloren gegevens terug kunnen halen, maar dit kost vaak veel geld.

USB-stick

De SanDisk iXpand Flashdrive Luxe.

Er zijn speciale USB-sticks die je kunt aansluiten op je iPhone. Hiermee kun je verbinding maken met je iPhone en vervolgens al je bestanden en foto’s overzetten. Als je dit doet, staan al je foto’s veilig op je SanDisk USB en kun je deze ook makkelijk beveiligen. Het is namelijk mogelijk om een kluis op je USB-stick te zetten. Hiermee kies je een sterk en veilig wachtwoord. Vervolgens beveilig je je USB-stick en zet je alle documenten in de kluis van de USB-stick. Hiermee is alles veilig en zal niemand bij je foto’s komen, zelfs als je deze verliest of uitleent. Het probleem hiermee is wel, dat wanneer je een onveilig wachtwoord hebt, deze makkelijk gekraakt kan worden. Verder bestaat altijd de kans dat je USB-stick defect gaat. Als dit gebeurt, ben je je bestanden kwijt, dus zorg er wel voor dat je een back-up hebt. Je kunt wel op verschillende manieren je documenten terugkrijgen, maar deze manieren zijn vaak duur.

Back-up met een USB-stick

Persoon met een MacBook maakt een back-up van zijn foto's.

Natuurlijk is het ook belangrijk om een backup op een PC of tablet te zetten. Dit kan in combinatie met de eerder genoemde USB-stick, maar kan ook met een kabel. Als je het via de USB-stick doet, kun je al je bestanden op de USB-stick zetten. Je zet het vervolgens allemaal op je PC of tablet en al je bestanden staan veilig op je PC. Zorg ook hier dat je PC niet te hacken is. Een andere optie is dus via een kabel. Sluit je iPhone met een kabel aan op je PC. Zet vervolgens al je documenten veilig op je PC. Natuurlijk moet je ook je PC goed beveiligen. Als je dit niet doet, kun je net zo goed je foto’s op straat gooien, omdat internetcriminelen zo ingebroken hebben.