Na jaren studeren in Nederland, ga je uiteindelijk stage lopen in het buitenland. Natuurlijk staat stage lopen in het buitenland goed op je CV, maar natuurlijk ga je niet alleen voor je studie. Plezier maken in het buitenland hoort er natuurlijk ook bij. Aangezien stage lopen toch wel iets anders is dan op vakantie gaan, vertellen wij je waar je rekening mee moet houden. Waar ga je bijvoorbeeld wonen, wat moet je van tevoren regelen en wat neem je mee?

Huisvesting

Student gaat stage lopen in het buitenland, maar wil niet op een slaapzaal slapen

Tenzij je het erg fijn lijkt om onder een brug te slapen, is het natuurlijk belangrijk om snel je huisvesting te regelen. Uiteraard kun je in een hostel gaan zitten, maar aangezien ze op je stage verwachten dat je op tijd bent, is dit niet de beste optie. In een hostel lig je vaak op een slaapzaal en een eigen badkamer en keuken heb je niet. Op tijd komen kan hierdoor dus een probleem worden. Mocht je veel geld hebben, is AirBNB een optie, maar het best is toch om gewoon een kamer te huren. Wellicht heb je hier ook geen eigen badkamer, maar je zal hier een stuk meer privacy krijgen. Je moet er toch niet aan denken om met dronken toeristen op een slaapzaal te liggen als je wekker de volgende dag gewoon gaat. Dat komt na je stage wel weer, als je geniet van je welverdiende vakantie.

Visum

Student heeft een visum nodig als hij wil stage lopen in het buitenland

Dit is niet voor elk land van toepassing, maar het is wel belangrijk om dit goed uit te zoeken als je gaat stage lopen in het buitenland. In sommige landen mag je niet zomaar werken of studeren, waardoor het van belang is om op tijd een visum aan te vragen. Voor andere landen heb je dit visum zelfs nodig om überhaupt het land in te komen. Zoek dus goed uit Maak op tijd een afspraak bij de ambassade van het land waar je gaat studeren en regel dit op tijd. Verder is het van belang om uit te zoeken of je nog vaccinaties nodig hebt. Blijf je in Europa, dan zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. Ga je stage lopen in Azië, Afrika of Zuid-Amerika, dan is de kans groot dat je vaccinaties nodig hebt om het land binnen te komen. Buiten het feit dat het nodig is om het land in te komen, is het natuurlijk ook voor jezelf handig. Je hebt geen zin in exotische ziektes.

Bagage

Neem niet teveel mee als je gaat stage lopen in het buitenland

Wat neem je mee als je een paar maanden in het buitenland bent? Natuurlijk je persoonlijke spullen en alles wat je nodig hebt voor tijdens je stage. Hierbij is het wel handig om zo min mogelijk mee te nemen, aangezien je tegenwoordig moet betalen voor je bagage. Het is daarom handig om zoveel mogelijk boeken, tijdschriften en CD’s op een USB Flashdrive te zetten. Hiermee bespaar je veel ruimte in je koffer. Let verder goed op hoeveel kleding en andere spullen je meeneemt. Neem niet te veel mee, want het kost je alleen maar geld om het mee te nemen. Verder loop je het zelf alleen maar te tillen en ook op de plaats van bestemming hebben ze gewoon winkels. Verder is het van belang om na te gaan wat je mag meenemen. Niet elk land staat toe dat je alles meeneemt.