TV kijken is natuurlijk niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden. Lineair TV kijken gebeurt al veel minder en ook wordt er veel meer gestreamd en teruggekeken. Streamingdiensten zoals Netflix en Videoland worden veelvuldig gebruikt en ook apps als NPO Start en RTLXL worden steeds meer aangehaald. Daardoor ontwikkelt de TV zelf ook mee. Zo bestaan sinds een aantal jaar de Smart TV’s. Hoewel deze televisies in het begin nog wat problemen hadden, zijn ze niet meer weg te denken uit een woonkamer. Daarnaast zijn de smart TV’s nu vol in ontwikkeling, waardoor de prijs nu precies goed is. Daarom is dit de tijd om een Smart TV te kopen, voordat deze prijzen zullen stijgen! Maar wat zijn de voordelen van een smart TV? Wat zijn de redenen om een smart TV aan te schaffen? Wij zetten de voordelen op een rijtje, zodat je niet meer hoeft te twijfelen en deze gewoon kunt kopen!

Series

Serie kijken op een smart TV

Je kunt je favoriete series natuurlijk via een laptop, tablet of smartphone kijken, maar het beste beeld krijg natuurlijk altijd nog op je televisie. Het scherm is natuurlijk een stuk groter en ook een stuk scherper. Een smart TV is te koppelen aan je internet, waardoor je eenvoudig Netflix en Videoland erop kan zetten en snel je favoriete films en series kunt kijken. Je kunt deze series en films ook gewoon downloaden en ze op een USB-stick zetten of deze op de smart TV zelf opslaan. Daarnaast kun je makkelijk TV terugkijken, zonder dat je echt een televisie-aanbieder ervoor nodig hebt. Je installeert gewoon NPO Start of RTL XL en je kunt alles makkelijk terugkijken! Kijk je films, series en tv-programma’s dus terug op een 4K scherm van je smart TV!

Zelfgemaakte foto’s en video’s

Eigen video's kijken op smart tv

Natuurlijk kun je ook makkelijk je zelfgemaakte foto’s en video’s terugkijken op je televisie. Alle beelden van je wereldreis kun je makkelijk via verschillende wegen terugkijken op je televisie. De eerste optie is om je video’s op internet te zetten en dit via je televisie terug te kijken. Zo kun je dit op YouTube zetten en alles eenvoudig afspelen. Ook kun je natuurlijk alles op een andere videodienst zetten en alles terugkijken. Een ander optie is om alles op een USB Flashdrive te zetten en alles via deze weg af te spelen. De tijd van videobanden, DVD’s en Blue-Rays is namelijk wel voorbij, waardoor je beter voor een USB stick kunt gaan. Zo kun je al je video’s eenvoudig afspelen op een scherp en groot scherm van je smart TV. Kijk dus als je zelfgemaakte video’s terug op het 4K scherm van je smart TV.

Muziek & games

Muziek luisteren op smart tv

Naast video’s kun je op de meeste smart TV’s eenvoudig muziek afspelen. Apps als Spotify en Deezer zijn eenvoudig te installeren, waardoor je altijd muziek op je televisie kunt afspelen. Naast video’s of foto’s kun je dus ook eenvoudig muziek afspelen. Want behalve dat het beeld erg goed is op een smart TV, is ook het geluid erg goed. Daarnaast kun je hiervoor natuurlijk ook de eerdergenoemde USB-stick gebruiken, aangezien je hier ook muziek op kunt zetten. Want net als de videobanden, DVD’s en Blue-Rays zijn ook de CD’s wel verleden tijd. Verder is het mogelijk om games te downloaden en dit op je tv af te spelen. Natuurlijk kun je ook gewoon je Playstation of XBox aansluiten aan je smart TV en gamen op de allerbeste 4K schermen! Koop dus nu een smart TV!